Er is sinds kort een milieupas nodig om de containers te openen voor kunststof verpakkingsafval. Veel inwoners weten dat niet en kunnen de containers dus niet openen. Zo laten ze hun plastic staan naast de containers. De gemeente Valkenswaard krijgt hier veel klachten over via het Klantcontactcentrum en mail.
Sinds 15 september is er een paslezer ingebouwd bij de nieuwe ondergrondse inzamelcontainer voor kunststof verpakkingsafval aan het Sint Jansplein/Kardinaal De Jongstraat (bij de Nettorama). Dit betekent dat inwoners voortaan hun milieupas nodig hebben om de trommel van deze container te openen. Dit is gedaan uit veiligheidsoverwegingen. De paslezers worden ook ingebouwd bij de binnenkort te plaatsen ondergrondse containers aan het Jorisdal (bij de Belleman) en aan de Leenderweg (bij de Emté, binnenkort Jumbo).

Voor meer informatie hierover, verwijzen wij u naar Cure Afvalbeheer, telefoon 14040.  Milieupas

Accent op ieders Talent , onderdeel van Stichting Doe Meer Met Dommelen organiseert graag een “kennen en gekend worden” waarbij het gaat om elkaar ontmoeten onder het genot van een (gratis) hapje en een drankje. Je wijkgenoten zo leren kennen.
                                    "Het weike-ontmoeting"
                     zaterdag 6 oktober van 14.30 tot 16.30 uur.
Wij ontmoeten u graag in en rondom de kinderboerderij. Om iets te vertellen over het programma Accent op ieders Talent met de Talentenbank, maar ook kunt U deelnemen aan een rondleiding door de vrijwilligers van de prachtig gerenoveerde kinderboerderij.
En gewoon een kopje koffie drinken behoort ook tot de mogelijkheden, kortom voor ieder wat wils!t weike

digisterker

De overheid doet steeds meer via internet en vraagt dat ook van u. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, het doen van uw belastingaangifte of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen zijn hier nog niet (voldoende) vaardig in.
Daarom biedt Bibliotheek de Kempen de cursus Digisterker aan, zowel voor leden als niet-leden.
Hiermee willen wij u helpen om beter uw weg te vinden bij de digitale overheid.
In 4 ochtenden leert u hoe u handig en veilig informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u een DigiD kunt aanvragen en gebruiken.
We gaan ervan uit dat u al wat ervaring heeft met computers en internet. In deze cursus leert u tegelijkertijd beter werken met internet in het algemeen. Gecertificeerde docenten leggen de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uit. De groepsgrootte is maximaal 8 personen. Tijdens de cursus én thuis gaat u zelf oefenen op een computer. Bij de cursus hoort een uitgebreid werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen.

bibliotheek

Of telefonisch: 06-33872296

computer als gezondheidshulp

Op dinsdag 9 oktober organiseert Bibliotheek De Kempen samen met GGD Brabant Zuid-Oost een bijeenkomst over dit thema.

Gezondheidsinformatie zoeken op internet, een spelletje doen op je tablet met je kleinkind en een stappenteller.
Het zijn voorbeelden van digitale technologie om je gezondheid te verbeteren.
Steeds meer ouderen maken er gebruik van.
De hoeveelheid websites, apps en technische hulpmiddelen lijkt eindeloos.

Maar dat is ook vaak het probleem

Tijdens deze bijeenkomst worden kenmerken van betrouwbare websites en apps besproken. Ook komt er een aantal handige technische hulpmiddelen zoals een val-risicometer, een stappenteller en dwaal-detectie aan de orde.
U kunt oefenen op aanwezige laptops maar uiteraard kunt u ook uw eigen tablet of i-pad meenemen.

Waar: Bibliotheek Valkenswaard, Hofnar 12
Wanneer: dinsdag 9 oktober van 10 tot 12 uur.

De bijeenkomst is gratis en toegankelijk voor leden en niet-leden van Bibliotheek De Kempen.

of: 085-7733287

Vorig jaar heeft de gemeente Valkenswaard aangekondigd van start te gaan met het aanpassen van speelplekken. Alle voorbereidingen zijn nu getroffen. We beginnen met de uitvoering in de Turfberg en voeren de laatste aanpassingen door in Borkel.

Aanpassen speelplekken Turfberg

speelplekken

Het afstemmen met de wijk de Turfberg en direct omwonenden heeft vooral in 2017 plaatsgevonden. Het selecteren van een aannemer en een leverancier van de toestellen heeft helaas meer tijd gevergd dan verwacht. Nu zijn we echter op het punt gekomen dat we daadwerkelijk met de uitvoering in de Turfberg van start gaan. Voordeel van deze voorbereiding is dat we nu één aannemer hebben voor alle plekken en er geen nieuwe aanbestedingen meer nodig zijn.

Deze plaatselijke aannemer gaat vanaf 20 augustus van start op de verschillende plekken in de Turfberg (op de Kreijenbeek na). Bewoners in de Turfberg worden hierover per brief geïnformeerd. Tegelijkertijd worden de laatste aanpassingen in Borkel afgerond.

Lees meer...