Datum : vrijdag 27 april 2018

Wij zijn trots dat het project Kerkakkerstraat zo mooi is geworden: leuke woningen, mooi openbaar gebied met veel groen en een super speeltuin met een echte klimboom. En natuurlijk blije bewoners, want daar doen we het voor. Dat willen we vieren en wel op woensdagmiddag 4 april 208.

klimboom

We hebben een sport en spelmiddag georganiseerd voor alle kinderen van de wijk en van alle basisscholen van Dommelen. Start om 13.30 uur.
Om 15.30 uur is er een officieel moment: de wethouders Egbert Buiter en Mart Wijnen gaan zwerfkei werpen! De eerste prijs voor de kinderen is om te mogen mee helpen met het leggen van die zwerfkeien.
Rondom het officiële moment zijn alle bewoners en buurtgenoten uitgenodigd om met ons het glas te heffen. Ook de gemeenteraad is uitgenodigd, medewerkers van de gemeente die geholpen hebben met dit project, de projectontwikkelaar en de aannemer, en de pers.

paasei

Op Tweede Paasdag, maandag 2 april, van 10:00 tot 12:00 uur ’s ochtends kunnen kinderen tot en met 10 jaar paaseieren zoeken bij het parkje naast de rotonde bij Winkelcentrum de Belleman in Dommelen.Een groep jeugdige, enthousiaste vrijwilligers en Beeks Optiek hebben de handen ineen geslagen om dit gratis toegankelijk evenement voor het zevende jaar op rij weer mogelijk te maken.
Om 10:00 uur wordt het startschot gegeven. Kinderen kunnen op zoek naar verstopte plastic eieren en deze daarna bij de paashaas omwisselen voor een van de maarliefst 5000 chocolade paaseieren! Naast het paaseieren zoeken zijn er op het veld verschillende activiteiten en springkussens voor de kinderen, een limonadefontein en is er gelegenheid om met de paashaas op de foto te gaan.
Voor de (groot)ouders is koffie of thee te verkrijgen.

AED

Her en der verspreid in de gemeente hangen AED’s op openbare plekken. Bij elkaar een stuk of 18. De intentie is altijd dat je een AED, van waar dan ook, binnen 6 minuten moet kunnen bereiken om met behulp van die AED een leven te kunnen redden. Vorig jaar heeft de raad middelen beschikbaar gesteld om 4 extra AED’s aan te schaffen want aan de hand van bij ons en bij de EHBO-vereniging Sint Nicolaas bekende gegevens bleek dat er in de gemeente nog een stuk of vier ‘witte vlekken’ zijn; gebieden die niet aan dat 6 minuten-criterium voldoen. Dat gaat om:
1. Dorpsstraat in Schaft.
2. Luikerweg / Dorpsstraat, Borkel.
3. Brouwershof in Dommelen: omgeving Brouwerijdreef – Reaalhof – Florijnhof – Schellinghof – Soevereinhof. Voorkeur gaat uit naar de doorgaande weg dus het gedeelte van de Brouwerijdreef ter hoogte van die straten.
4. Wijk Lage Heide in Dommelen: bij voorkeur René Smeetsstraat of Sniederslaan.
Mocht u een geschikte locatie weten voor de twee laatste punten, dan horen wij dat graag van u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SocialMedia afbeelding RCC DK

KOM IN ACTIE EN STEUN ONZE STICHTING

De Rabobank Clubkas Campagne gaat binnenkort weer van start. Van 5 t/m 30 april kunt u natuurlijk ook stemmen op Stichting Doe mee® met Dommelen. Elke stem is geld waard en wij kunnen altijd wel wat extra geld gebruiken om ons nieuwe wijkplan met nieuwe activiteiten o.a. het leggen van de 2de lus van onze mozaïekwandeling, te kunnen bekostigen. Wij hopen dan ook dat u ons een warm hart toe draagt en op ons stemt. Bedankt namens Stichting Doe mee® met Dommelen.

logo nl doet

Op vrijdagavond 9 maart hebben we met Stichting Doe mee® met Dommelen genoten van een erg gezellige, maar vooral ook zeer goed smakende Eet&Ontmoet. Ons doel was "Leer je buren kennen". Het bewerkstelligen van een betere cohesie tussen de nieuwe bewoners van Lage Heide en enkele aangrenzende straten is zeker geslaagd dankzij de inspanningen van onze internationale koks. Het buffet bestond uit een Syrische tomatensoep, een Koerdisch graan/bonen gerecht, een Syrisch rijstgerecht, een Somalisch bijgerecht en een Afghaans nagerecht. Tussen de gangen door hebben we ook de aanwezigen van de nodige informatie kunnen voorzien. Eenieder die meer wil weten over waar Stichting Doe mee® met Dommelen voor staat, kan altijd contact met ons opnemen via de mail of een van onze bestuursleden aan de mouw trekken.....