Inlogformulier

Kalender

Inloopavond 4 september onderhoud Nieuwe Waalreseweg

 Op maandag 4 september organiseert de gemeente Valkenswaard een inloopavond over het groot onderhoud aan de Nieuwe Waalreseweg. Belangstellenden kunnen vanaf 18.30 (tot 20.30 uur) binnenlopen in zaal Geenhoven aan de Hoppenbrouwers 15 in Valkenswaard. Medewerkers van de gemeente en de aannemer zijn aanwezig om toelichting te geven op de werkzaamheden en vragen te beantwoorden.

De direct aanwonenden worden per brief uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Start werkzaamheden op 11 september
Aannemer Heijmans start op maandag 11 september met de werkzaamheden aan de Nieuwe Waalreseweg. De rijbaan wordt volledig afgesloten tussen de kruising met de Geenhovensedreef en de rotonde bij de Weegbree. De werkzaamheden duren 8 weken, dus tot en met vrijdag 3 november.
De rotonde met de Weegbree blijft wel open tijdens de werkzaamheden. Dat geldt ook voor de toegangsweg vanaf de Nieuwe Waalreseweg naar het parkeerterrein bij het winkelcentrum.

Inhoud werkzaamheden
Op het traject tussen Geenhovensedreef en Weegbree gaat wegenbouwer Heijmans de rijbaan, fietspaden en voetpaden volledig vernieuwen. Bij dit groot onderhoud krijgen de vormgeving van de inritten naar de wijk, het parkeren, het groen en de bushaltes extra aandacht. De plannen hiervoor zijn tijdens de eerste informatieavond al gepresenteerd en tot stand gekomen in goed overleg met de wijkcommissie.

Omleidingsroute-bereikbaarheid
Doorgaand autoverkeer
Voor het doorgaand autoverkeer tussen Valkenswaard en Veldhoven komen omleidingen via de N2 en de A2. Verkeer tussen Waalre en Valkenswaard wordt omgeleid via de N69 (Eindhovenseweg).

Bussen
Ook de buurt- en lijnbussen volgen tussen 11 september en 3 november gewijzigde routes. Vervoerder Bravo publiceert informatie over de omleiding en tijdelijke haltes op www.bravo.info.

Fietsverkeer
Voor het fietsverkeer komen omleidingsroutes via de wijk het Gegraaf

Alle omleidingen worden met borden aangegeven. De omleidingsroutes zijn vooraf afgestemd met onder meer de nood- en hulpdiensten.

Vragen en meer informatie
Heeft u vragen over de werkzaamheden, dan kunt u die stellen op de inloopavond. U kunt ze ook per mail al indienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor en tijdens het werk publiceren wij actuele informatie via www.valkenswaard.nl/wegen. Hier vindt u ook tekeningen van de nieuwe situatie.