Harmonie De Dommelecho heeft er een traditie van gemaakt om in november van de oneven jaren een groots opgezette concertreeks te geven. De afgelopen drie keer luidde de titel van die concerten ‘Friends in Harmony’, waarbij het orkest een breed scala aan artiesten begeleidde. Dit jaar heet de concertreeks ‘Friends in MoNUments’. De voorstellingen vinden plaats op 24, 25 en 26 november in theater De Hofnar. dommelecho

De naam van de concertreeks laat zich eenvoudig verklaren: het orkest blikt in Friends in MoNUments terug op 100 jaar radiohistorie – niet alleen op grote, wereldbepalende gebeurtenissen, maar zeker ook op de leuke, opvallende en ontroerende moNUmenten en nieuwsfeitjes die de gemiddelde bezoeker niet verwacht.
Originaliteit en verrassing zijn en blijven voor De Dommelecho bepalende elementen in de samenstelling van het programma. Friends in MoNUments is totaaltheater – het publiek komt ogen en oren tekort.
Samenwerking
Harmonie De Dommelecho brengt dit programma in samenwerking met tal van ´friends´. Om te beginnen is een prominente bijdrage weggelegd voor Theatergroep Valkenswaard. Ook het koor Camus en diverse professionele en semiprofessionele musici, zangers en zangeressen nemen deel. Bovendien is samenwerking gezocht met groep 8 van basisschool De Dorenhagen in Valkenswaard.
Harmonie De Dommelecho staat onder leiding van dirigent Stijn Rutten, die al jaren aan het roer staat bij dit jonge orkest, en die bekend is om zijn muzikale kwaliteiten op theatraal gebied. De chemie tussen dirigent, orkest en artiesten spat letterlijk vanaf het podium de zaal in. De regie is in handen van Theo Laurijsen, een ervaren theaterman, die ook zijn sporen al ruimschoots heeft verdiend.
Kaarten voor de voorstelling Friends in MoNUments zijn verkrijgbaar aan de verkoopbalie van De Hofnar, tel. 040-2074020 of op de website van het theater: www.hofnar.nl.